KHAS ERC Performans ve Siyaset Webinarları – Prof. David Dean

Kamusal Tarihi İcra Etmek

Konuşmacı: Prof. David Dean

Moderatör: Rüya Kalıntaş

Tarih: 17 Kasım 2021 Çarşamba, 19.30 Istanbul (GMT +3)

11.30 New York & Ottawa, 16.30 Londra, 17.30 Orta Avrupa

Lütfen webinar için önceden kayıt yaptırınız:

Meeting ID: 886 7714 2380 Passcode: 234015

Toplantı dili İngilizcedir.

Profesör David Dean bu konuşmada, ulusal bir tiyatro topluluğuna tarih danışmanlığı yapmakla başlayıp teatral olan ve olmayan tarihi prodüksiyonlar çerçevesinde gerçekleştirdiği işbirliklerine uzanan yolculuğunu anlatacak. Özellikle öğrencilerini geleneksel olmayan tarih “yazım” biçimlerini -müzik, film, dans, podcastler, tiyatro, görsel sanatlar gibi- kullanmaya teşvik ettiği  Kamusal Tarihte Anlatısallık ve Performans başlıklı lisansüstü seminerine odaklanarak bu deneyimlerini sınıfa taşırken ortaya çıkan zorluk ve imkanları ele alacak. Bu yaklaşımın tarih anlayışını ve tarih bilincini duygulanım, hisler ve beden, hafıza ve kimlik yoluyla nasıl şekillendirdiğini tartışacak.

David Dean, Ottowa’da bulunan Carleton Üniversitesi’nde tarih profesörüdür ve Carleton Kamu Tarihi Merkezi’nin yöneticilerindendir. Kamu tarihçisi olarak özellikle tiyatro, sinema ve diğer performans biçimlerinde tarih temsili ve tarih anlatıcılığı konularıyla ilgilenmektedir. Bir erken modern dönem tarihçisi olarak son çalışmaları, cadılık ve toplumsal eşitsizliğin dramatik temsillerine odaklanmaktadır. Gündelik yaşamımızda tarihi daha görünür kılmanın yenilikçi yollarını keşfetmek için aktif olarak müzeler, amatör ve profesyonel tiyatrocular ve topluluk aktivistleri ile işbirliği yapmaktadır.

Bu webinar serisi ve “Ulusal Abjeksiyonu Sahnelemek” başlıklı araştırma projesi, Avrupa Araştırma Fonu Başlangıç Fonu (ERC-2019-StG, Hibe No: 852216) sponsorluğunda gerçekleştirilmektedir.

İnternet sitesi: https://stagingabjection.com/

Twitter: @StagingAbject

Instagram: @stagingabjection

Facebook Sayfası: ERC Staging National Abjection/ERC Ulusal Abjeksiyonu Sahnelemek